Verlichting

Het belang van verlichting in een gebouw

Een woning verlichten kan op duizend verschillende manieren. Belangrijk om de sfeer te bepalen zijn de armatuur, de lamp en de positie. Er zijn heel wat verschillende types. De juiste combinatie vinden, is de sleutel tot de perfecte verlichting voor uw gebouw. Om die te bekomen, werken we met een lichtplan.

 

Het lichtplan

Licht zorgt voor de sfeer in een gebouw. Een lichtplan zorgt ervoor dat we het meest uit een gebouw kunnen halen en vormt de basis voor de perfecte verlichting. Op het plan staan de verschillende lichtpunten en armaturen aangeduid. Zo’n lichtplan kan opgemaakt worden voor een volledig gebouw, of voor bepaalde ruimtes.

Het lichtplan vertrekt vanuit het plan van het gebouw. Daarop is te zien hoe het daglicht binnenvalt. Daarbij spelen vooral de afmetingen en de indeling van het gebouw een rol. De functionaliteiten van de ruimte zijn dus belangrijk om de lichtpunten vast te leggen. Zo moeten we geen licht voorzien waar een hoog meubel zal staan. Op basis van het plan worden functionaliteit en sfeer in de kamers gecombineerd.

De verlichting valt ruwweg in 4 categorieën op te delen: algemene, indirecte, accent en decoratieve verlichting.

Realisaties

 

Vakkenner algemene elektriciteit nodig?

Aarzel niet om ons te contacteren!

 

Contacteer ons

Ruben Hillewaere BVBA
Liebeekstraat 14
8800 Roeselare.

051 62 90 21
info@rubenhillewaere.be


    Proud member of